10 jaar Xperal

"Ik besloot alles uit mijn handen te laten vallen, mijn nek uit te steken en er vol voor te gaan”

10 jaar geleden, in juni 2012, begon voor Jaimie Louwers het avontuur van xperal. Samen met zijn broer startte hij Xperal op. Een spannende tijd: duurzame energie stond namelijk nog in de kinderschoenen. Hoewel de markt nog niet klaar leek voor zonne-energie, zag jaimie toch nog een kans, dankzij de sde+ subsidie. Dit was een nieuwe, landelijke regeling voor ondernemers ter stimulering van de energietransitie. Samen met een agrarisch adviesbureau heeft Jaimie voor bijna 100 grootzakelijke ondernemers subsidie aangevraagd bij de rijksdienst voor ondernemend nederland. Hier is hij vier maanden mee bezig geweest. Een grote gok in zijn leven, wat goed uitpakte. Het verhaal klopte, de subsidies werden toegekend en daarna ging de markt los.

Xperal is een innovatieve onderneming met de ambitie om de solarmarkt de vernieuwen en toekomstbestendig te maken. Jaimie: “In de zomer van 2020 stond ik bij de gletsjer van de mont blanc. Terwijl ik vol ontzag naar dat enorme gevaarte keek, zei mijn partner sylvia: “als je dit nog aan je kinderen wil laten zien, moet je niet te lang meer wachten.” Ik schrok van haar opmerking. En die schrik werd alleen maar groter toen ik het beeld van die dag vergeleek met foto’s uit het verleden. Het is ongelooflijk in welk tempo de gletsjer zich terugtrekt. Hoeveel ijs er de afgelopen jaren is gesmolten. Ik dacht: dit kan toch niet? Die ervaring in Frankrijk heeft mijn bewustzijn alleen maar versterkt. Als het om klimaatverandering gaat, moeten we ons nog veel meer dan nu laten horen en het voortouw nemen.”

In tien jaar tijd is xperal uitgegroeid tot een volwassen bedrijf dat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan

Tien jaar na de start gaat xperal de volgende fase in. Volwassen geworden staat ons vizier nóg meer gericht op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wij kijken terug op een bijzonder mooie jubileum dag. Dankzij onze medewerkers, klanten en leveranciers staan wij waar we nu staan!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws