jaimie louwers

Weert, 22 juni 2021

WIJ INVESTEREN IN DE GROENE TOEKOMST VAN NEDERLAND

Ontwikkelaar en installateur van grootschalige energiesystemen xperal komt in volledige eigendom van jaimie louwers. Jaimie louwers was reeds samen met zijn oudere broer alexander louwers volledig eigenaar van xperal en heeft per heden alle aandelen van zijn broer overgenomen. Dit nadat beide broers hadden geconcludeerd dat het voor de verdere groei van xperal belangrijk zou zijn dat er een eenduidige strategie gevolgd zou gaan worden.

Xperal werd in 2012 opgericht door Alexander en Jaimie Louwers nadat beide broers relevantewerkervaring hadden opgedaan binnen zowel bouwkundige als commerciële functies. De onderneming was in haar begin jaren gevestigd in nederweert maar moest door de enorme groei al snel uitwijken naar het vele male grotere pand aan de risseweg te weert, waar xperal nog steeds gevestigd is. Onder leiding van beide broers groeide xperal binnen een relatief kort tijdsbestek uit tot één van de voornaamste spelers in nederland betreft het realiseren van voornamelijk gebouw- en grondgebonden pv- installaties. Vandaag de dag werkt xperal met haar medewerkers hoofdzakelijkvoor (vastgoed)investeerders, energieleveranciers, projectontwikkelaars, agrariërs en mkb ondernemingen. Alexander louwers is vanaf heden niet meer actief voor xperal en zal na een korte vakantieperiode starten met het uitwerken van zijn andere ondernemersambities. Tegen alle relaties van Xperal Die alexander nog niet persoonlijk heeft kunnen spreken wil alexander het volgende zeggen:

’graag zou ik via deze weg alvast alle leveranciers, opdrachtgevers en andere relaties willen bedanken die de afgelopen acht jaar vertrouwen in mij en jaimie hebben gehad. Door het vertrouwen zijn wij als broers in staat geweest om xperal in een korte periode uit te bouwen tot een mooie volwaardige mkb onderneming die op nationaal niveau meetelt’’.

Jaimie Louwers zal Xperal samen met het zestallige managementteam en alle andere enthousiaste werknemers voortzetten zoals men gewend is van Xperal. De focus van Xperal zal hierbij blijven liggen op het engineeren, bouwen en continu onderhouden van grootschalige en kwalitatief hoogwaardige energiesystemen die bijdrage aan de uitdagende energietransitie(doelstellingen) van nederland en haar bedrijven. Opdrachtgevers zal hierbij de mogelijkheid geboden blijven worden om de installaties in eigen beheer te nemen, via een verhuurconstructie aan investeerders aan te bieden óf via een financial lease constructie te laten ontwikkelen. Marktlink fusies & overnames begeleide het traject tussen beide broers en is blij voor het personeel van xperal en de toekomstbestendigheid van de onderneming. ‘’helaas komen wij enkele keren paar jaar een situatie tegen waarbij het voor de toekomst van de onderneming beter is dat de wegen van Aandeelhouders scheiden. Strategische focus is voor de duurzaamheid van bedrijven en haar businessmodellen ontzettend belangrijk, maar ook voor de ontwikkeling en daarmee het behoud van personeel. Gelukkig is er een oplossing gevonden waarbij zowel de terugtredende als blijvende aandeelhouder tevreden zijn’’, aldus Sven Peeters namens marktlink.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws