Zonnepanelen zakelijk

ZONNEPANELEN ZAKELIJK

Door de energietransitie krijgen ondernemers te maken met enkele belangrijke zaken. Zo zijn kantoren groter dan 100m2 vanaf 1 januari 2023 verplicht om minimaal te beschikken over energielabel C. Het energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zijn. Het energielabel loopt van A t/m G, waarbij A het meest zuinig is. Door zonnepanelen te plaatsen verbetert u het energielabel van uw bedrijfspand. Een hoger energielabel leidt automatisch ook tot een hogere waarde van het pand.

Bovendien bevordert dit het imago van uw bedrijf. Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat zij een impact kunnen maken door bewuster te consumeren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt daarom steeds belangrijker. Zonnepanelen dragen bij aan een duurzaam bedrijf door de vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast wordt de klimaatproblematiek steeds urgenter. Zonnepanelen zijn een perfecte manier om te besparen op de energierekening en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Niet zo vreemd dus dat steeds meer ondernemers overgaan op zonnepanelen zakelijk gebruiken.

De energiekosten van een bedrijfspand kunnen flink oplopen. De hoeveelheid zonne-energie die bedrijven opwekken is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. De potentie van bedrijfsdaken is groot, toch blijft het overgrote deel nog onbenut. Met zonnepanelen op uw bedrijfspand levert u een grote bijdrage aan een beter milieu. Bovendien levert het ook financiële voordelen op voor uw bedrijf. De overheid stimuleert duurzaam ondernemerschap, daarom leveren zonnepanelen een fiscaal voordeel op. Wanneer u als bedrijf in CO2-reductie investeert, kunt u gebruik maken van verschillende aftrekposten zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de algemene investeringsaftrek en de btw-aftrek. Ook kunt u als bedrijf in aanmerking komen voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE+). Genoeg redenen dus om over te gaan op zonnepanelen voor zakelijk gebruik.

WAAROM XPERAL?

WAAROM ZONNEPANELEN KOPEN?

Door zonnepanelen te laten plaatsen kunt u zakelijk profiteren van een ecologische en duurzame energiebron.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN?

ZONNEPANELEN ZAKELIJK AANSCHAFFEN

Zonnepanelen zijn een goede investering voor uw bedrijf, zowel financieel gezien als voor het milieu. Wanneer u kiest voor zonnepanelen zakelijk aanschaffen, profiteert u van vele voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

1. Lagere energierekening

Vanaf het moment dat u zonnepanelen plaatst, begint u direct met het opwekken van energie en zal uw energierekening flink worden gereduceerd. Wekt u meer op dan u verdient? Dan levert u automatisch terug aan het net. Een aantal jaren later heeft u uw panelen al terugverdiend en kunt u nog jarenlang zorgeloos genieten van duurzame energie.

2. Btw-teruggave

Bij de investering in zonnepanelen krijgt u van de staat de verschuldigde btw over de materialen en de installatiekosten terug. Dit scheelt maar liefst 21% korting op het totaalbedrag.

3. Goed voor het milieu

Wanneer u kiest voor de plaatsing van zonnepanelen draagt u bij aan een betere toekomst. Zo bouwt u samen met ons aan een betere wereld, ook voor de volgende generaties.

4. Waardestijging bedrijfspand

Zonnepanelen bedrijfspand? Dan stijgt de waarde van uw bedrijfspand direct. Het opwekken van groene stroom zorgt voor een verhoogde energiezuinigheid waardoor ook het energielabel van het pand in waarde stijgt.

5. Regie in eigen handen

Tegenwoordig zijn er handige apps waarmee u op elk moment kunt monitoren wat de prestaties zijn van uw zonnepanelen. Zo kunt u heel specifiek zien wat de zonnepanelen per dag opleveren, maar ook uw jaarrendement.