Stap over naar PV-panelen van Xperal

OVERSTAPPEN OP PANELEN

De hoge energieprijzen zetten veel mensen aan het denken. Met PV-installaties kunt u besparen op de energierekening van uw bedrijf en op een duurzame manier uw eigen zonne-energie opwekken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende PV-panelen op de markt, allemaal met hun eigen voordelen. Vanuit een deskundige blik bekijken onze adviseurs welk paneel het meest geschikt is binnen uw situatie. Onze ervaren specialisten op het gebied van PV-systemen staan u bij gedurende het gehele traject. Van advies tot installatie en van onderhoud tot service.

Soorten panelen

De term PV-panelen is de Engelstalige benaming voor zonnepanelen en staat voor ‘Photo Voltaic’. Oftewel, licht omzetten in elektriciteit. Tussen PV-panelen en zonnepanelen zit dus geen verschil, het is alleen een andere benaming. Diverse type panelen verschillen qua prijsklasse, uitstraling, kwaliteit en opbrengst. U kunt de panelen indelen in de volgende soorten:

ZONNEPANELEN KOPEN?

Zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand.

BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST IS NÚ IETS DOEN.

PV PANELEN VAN XPERAL

PV-panelen of zonnepanelen bevatten zonnecellen die licht opnemen. Vervolgens wordt het zonlicht omgezet in gelijkstroom. Dit type stroom is echter niet bruikbaar voor onze huishoudelijke apparaten. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een omvormer die de gelijkstroom omzet in wisselstroom.

De meeste panelen zijn net-gekoppeld. Dit betekent dat de PV-installatie verbonden is met het elektriciteitsnetwerk. Wanneer de PV-panelen geen stroom opwekken, wordt er gebruik gemaakt van stroom van de energieleverancier. Wanneer de PV-installatie meer stroom opwerkt dan er verbruikt wordt, kan het teveel aan stroom worden terug geleverd aan het net. Dit heet ‘salderen’. Bij het terug leveren zien we een verschil tussen kleinzakelijke en grootzakelijke afnemers van energie. Kleinzakelijke verbruikers mogen salderen en vervolgens energie terug leveren voor een vergoeding. Echter is dit niet het geval voor grootzakelijk verbruikers. Zij kunnen enkel energie terug leveren tegen een vergoeding. Grootzakelijk verbruikers dienen vooraf af te stemmen met de energieleverancier wat de hoogte van de terug lever-vergoeding gaat zijn. Dit wordt in een overeenkomst vastgelegd.

De meeste panelen zijn net-gekoppeld. Dit betekent dat de PV-installatie verbonden is met het elektriciteitsnetwerk. Wanneer de PV-panelen geen stroom opwekken, wordt er gebruik gemaakt van stroom van de energieleverancier. Wanneer de PV-installatie meer stroom opwerkt dan er verbruikt wordt, kan het teveel aan stroom worden terug geleverd aan het net. Dit heet ‘salderen’. Een autonome of ‘off-grid’ PV-installatie is een systeem dat los van het net werkt. Er is in dit geval dus geen koppeling met de energieleverancier. In plaats daarvan wordt een accu gebruikt waar de opgewekte stroom in wordt opgeslagen. De off-grid PV-installatie is volop in ontwikkeling. De voornaamste voordelen zijn ten eerste dat u lagere energiekosten heeft. Daarnaast is er geen zwaardere netaansluiting nodig en er is continuïteit in energievoorziening. Met een off-grid PV-installatie heeft u een eigen energiebuffer en verliest u geen kostbare energie. Dit kan gunstig zijn voor bedrijven die zelfvoorzienend moeten zijn of hun overproductie op een later moment weer willen inzetten.

Zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand.

Meer weten over PV installaties?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

100%

GRATIS STROOM

KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

VOORDELEN PV PANELEN

Een PV-installatie brengt een hoop voordelen met zich mee:

Gratis offerte aanvragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom voor xperal kiezen?

15 jaar ervaring

MET ONZE JARENLANGE ERVARING IN DE SOLARBRANCHE ONTWIKKELEN WE PV-INSTALLATIES OP MAAT.

KWALITEIT

WIJ WERKEN ENKEL MET VAKGEDREVEN MENSEN EN GAAN VOOR A-KWALITEIT PRODUCTEN.

BETROUWBAAR

WIJ NEMEN AL UW ZORGEN UIT HANDEN EN BEGELEIDEN U ALS KLANT DOOR HET GEHELE PROCES.

VEILIGHEID

DE PV-INSTALLATIE WORDT ALTIJD, MET AANDACHT VOOR KWALITEIT EN VEILIGHEID, BIJ U GEÏNSTALLEERD.

SERVICE

MET ONZE EIGEN SERVICEDIENST ZORGEN WE ERVOOR DAT UW INSTALLATIE GOED ONDERHOUDEN WORDT.

DUURZAAM

WIJ KIEZEN VOOR HET GROOTSTE GESCHENK VAN MOEDER NATUUR: DE ENERGIE VAN DE ZON.

RECENTE PROJECTEN

WIJ HELPEN UW BEDRIJF TE VERDUURZAMEN MET DE ZON

Xperal helpt u bij het maken van slimme energiekeuzes. We staan voor u klaar met eerlijk advies en gedegen kennis. Van advies tot installatie en service & onderhoud voor uw PV-installatie.

Bent u benieuwd welk type PV-paneel het beste past bij uw bedrijf? Of heeft u nog andere vragen met betrekking tot PV-systemen? Onze adviseurs staan voor u klaar. Wie weet stapt u dan binnenkort over naar duurzame energie met een PV-installatie van Xperal.

Meer weten over wat zonne-energie kan betekenen voor uw organisatie? Vraag direct een adviesgesprek aan.

maak een belafspraak

maak een belafspraak