zonnepanelen op bedrijfshal of bedrijfspand

ZONNEPANELEN BEDRIJFSPAND

Steeds meer ondernemers stappen over op zonne-energie. En dat is niet zo gek. De stijgende energieprijzen, de klimaatcrisis, de verplichting vanuit de overheid voor kantoren om te voldoen aan minimaal energielabel C: genoeg redenen om zonnepanelen aan te schaffen. Overweegt u om over te stappen op zonnepalen voor uw bedrijfspand? Of zonnepanelen op bedrijfshal of carport? Fantastisch! Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zonnepanelen leveren namelijk direct financieel voordeel op en dat wordt op de lange termijn alleen maar meer.

Nu kan het zijn dat u nog met een hoop vragen zit. Hoe werken zonnepanelen? Welk type paneel is voor u het meest interessant? En kunt u als ondernemer aanspraak maken op aftrekposten? Genoeg zaken om over na te denken voordat u overgaat op de aankoop van zonnepanelen.

Xperal is een specialistisch bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in de solarbranche. Wij helpen u graag verder en geven deskundig en persoonlijk advies op maat. Benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden?

HOE WERKEN ZONNEPANELEN?

Zonne-energie opgewekt door zonlicht. Dit komt doordat zonnepanelen lichtdeeltjes zonnestraling kunnen absorberen door middel van zonnecellen. De geabsorbeerde lichtdeeltjes bewegen tussen verschillende lagen binnen het paneel. Hierdoor ontstaat elektrische spanning en uiteindelijk energie. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk zonlicht de zonnepanelen kan bereiken.

De energie die wordt opgewekt door zonnepanelen noemen we gelijkstroom. Deze stroom is niet bruikbaar voor onze elektrische apparatuur. Om gelijkstroom om te zetten in wisselspanning wordt gebruik gemaakt van een omvormer. Zodra de omvormer functioneel is, kan de gelijkstroom uit de zonnepanelen worden omgezet in wisselstroom, bruikbaar voor elektronica.

Wist u trouwens dat zonnepanelen niet enkel werken wanneer de zon schijnt? Zolang er daglicht is, zullen de zonnepanelen energie genereren. Het is echter wel zo dat wanneer de zonnepanelen overschaduwd worden hun opbrengst zal dalen. In een overschaduwde zonnecel loopt namelijk minder stroom. U kunt opbrengstverlies door schaduw tegenaan door middel van micro-omvormers of een power optimizer. Dit kan aantrekkelijk zijn wanneer schaduw onvermijdelijk is.

Hoeveel stroom zonnepanelen opwekken, verschilt per maand. In Nederland zijn er in het voorjaar en zomer natuurlijk meer zonuren dan in de herfst en de winter. Ook is de zonnestraling gedurende zonnige maanden sterker. In de zomermaanden wekken uw panelen dus de meeste energie op.

ZONNEPANELEN KOPEN?

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op uw bedrijfspand?

BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST IS NÚ IETS DOEN.

BELASTINGVOORDEEL ZONNEPANELEN VOOR BEDRIJFSPAND

Wist u dat u als ondernemer kunt profiteren van belastingvoordeel als u zonnepanelen zakelijk wilt gebruiken? Er zijn verschillende aftrekposten waar u mogelijk voor in aanmerking komt:

Als u meer wilt weten over deze verschillende aftrekposten en subsidie, raden wij aan om de website van de belastingdienst te raadplegen.

Zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand.

Offerte aanvragen?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijfspand te bespreken!

KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

Waarom voor xperal kiezen?

15 jaar ervaring

MET ONZE JARENLANGE ERVARING IN DE SOLARBRANCHE ONTWIKKELEN WE PV-INSTALLATIES OP MAAT.

KWALITEIT

WIJ WERKEN ENKEL MET VAKGEDREVEN MENSEN EN GAAN VOOR A-KWALITEIT PRODUCTEN.

BETROUWBAAR

WIJ NEMEN AL UW ZORGEN UIT HANDEN EN BEGELEIDEN U ALS KLANT DOOR HET GEHELE PROCES.

VEILIGHEID

DE PV-INSTALLATIE WORDT ALTIJD, MET AANDACHT VOOR KWALITEIT EN VEILIGHEID, BIJ U GEÏNSTALLEERD.

SERVICE

MET ONZE EIGEN SERVICEDIENST ZORGEN WE ERVOOR DAT UW INSTALLATIE GOED ONDERHOUDEN WORDT.

DUURZAAM

WIJ KIEZEN VOOR HET GROOTSTE GESCHENK VAN MOEDER NATUUR: DE ENERGIE VAN DE ZON.

RECENTE PROJECTEN

WIJ HELPEN UW BEDRIJF TE VERDUURZAMEN MET DE ZON

Xperal helpt u bij het maken van slimme energiekeuzes. We staan voor u klaar met eerlijk advies en gedegen kennis. Van advies tot installatie en service & onderhoud voor uw PV-installatie.

Zonnepanelen bedrijfspand: bent u klaar om over te stappen op duurzame energie? En wilt u zonnepanelen zakelijk gebruiken? Wij helpen u graag verder met het zetten van de volgende stappen zodat u binnenkort geniet van alle voordelen van zonne-energie.

Meer weten over wat zonne-energie kan betekenen voor uw organisatie? Vraag direct een adviesgesprek aan.

maak een belafspraak

maak een belafspraak